Hitna pomoc
Srbija

Provokacije i tuče u Novom Sadu, demonstranti oterali provokatore

Izvor: 
021.rs Sub, 04/12/2021 - 15:08Grupa muškaraca napala je u tri navrata građane koji protestuju na Mostu slobode u Novom Sadu, te je izbila tuča. Saobraćaj je zaustavljen.

Navijači i provokatori su gađali građane kamenicama, upotrebljen je i biber sprej, nakon čega je povređen jedan snimatelj. Demonstranti su ih u više navrata oterali, prenosi 021.rs.

Nekoliko momaka sedelo je u kolima noseći maske i kačkete, neki od njih su izašli i počeli da snimaju okupljene tražeći da prođu, što im ovi nisu dopustili. Ubrzo je doslo do koškanja, a potom i do tuče.

Stampedo se dogodio nakon što je jedan od okupljenih momaka s kačketima i maskama prišao iza leđa jednom od demonstranata i udario ga pesnicom u glavu.

Oni su potom pobegli uz Most slobode. Potom je izbila nova tuča. Policije nema nigde i 192 linija je pritom sve vreme nedostupna.

Više od 1.000 građana sa zastavama i transparentima okupilo se oko 14 časova kod Mosta slobode i zaustavilo saobraćaj. Hitna pomoć je propuštena više puta, što je ispraćeno aplauzom.

Više aktivista ekoloških udruženja i drugi građani i novinari prijavili su da su ih jutros posetili pripadnici policije i upozorili na to da današnjim protestima ne krše zakon.

Zabrinutost je izrazilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije i saopštilo da od policije zahteva da ispita navedene incidente koji su načinjeni od strane pripadnika te institucije i o rezultatima izvesti javnost i novinarska i medijska udruženja.

Organizatori blokade Mosta slobode prethodno su objavili uputstvo za učesnike protesta.

 
MarketingNajnovije vesti