Foto: Demokratska stranka
Srbija

Rakić: I Stejt Department upozorava da Srbijom vlada organizovani kriminal

Izvor: 
013info Čet, 16/09/2021 - 15:25Demokratska stranka saopštila je danas da se u zvaničnom dokumentu Stejt departmenta i američke ambasade u Beogradu, koji je nedavno objavljen, nalazi upozorenje putnicima da ne putuju u Srbiju zbog kovida i organizovanog kriminala.

DS ističe i da se u ovom dokumentu navodi da je nasilje povezano sa organizovanim kriminalom i sportskim događajima u Srbiji postalo uobičajeno.

"Dok režim ogrezao u organizovanom kriminalu propagandnom mašinerijom građane Srbije uverava kako smo lideri u svemu, pa i u borbi protiv pandemije, naša država pod ovakvom vlašću je postala tačka na planeti koja se izbegava. Dok naprednjačka vlast pravi spotove u kojim se drugi, treći ili četvti put slavi pobeda nad koronavirusom, mi smo država sa najlošijim, katastrofalnim posledicama pandemije u Evropi, država u kojoj rejting predsednika vredi više nego zdravlje i životi građana. Dok se mafijška vlast neprimereno i vulgarno širom Srbije poigrava sa nacionalnim simbolima, naša država postaje čuvena po organizovanom kriminalu koji je najveća pretnja ustavnom poretku i građanima", izjavila je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić.

U Srbiji postoji ogroman broj gorućih problema iz raznih oblasti, od ekologije, zdravlja, do nepostojanja demokratskih institucija, koji život čine sve težim, navodi DS i dodaje da se nijedan od tih životno značajnih problema ne može rešiti dokle god Srbijom vlada organizovani kriminal.

"Ne smemo dozvoliti da se naša država pretvori u latinoameričku diktaturu u Evropi. Zbog toga je jako značajno da se svi društveni akteri, sve opozicione snage i građani Srbije ujedine u borbi protiv mafije, jer je to ključno pitanje opstanka naše države," poručila je Dragana Rakić.

 
MarketingNajnovije vesti