Sedišta na stadionu Foto. pixabay
Srbija

Raspisani tenderi za tri stadiona, najskuplji će koštati 2,81 milijardu dinara

Izvor: 
ekapija Ned, 01/11/2020 - 11:14Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je javnu nabavku za izradu projekta i izvođenje radova u Leskovcu, Zaječaru i Loznici.
 
U pitanju su najavljivani gradski stadioni, a najskuplji će, sudeći prema procenjenoj vrednosti biti stadion "Kraljevica" u Zaječaru - 2,81 milijarda dinara, sledi "Lagator" u Loznici - 2,5 milijarde, dok je vrednost nabavke za stadion "Dubočica" u Leskovcu procenjena na nešto preko dve milijarde dinara bez PDV-a.
 
Kako je za eKapiju rečeno iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, postupak javne nabavke sprovodi se u skladu sa sporazumom o zajedničkom sprovođenju javne nabavke sa gradovima Leskovac, Zaječar i Loznica.
 
Rok za za podnošenje ponuda je 8. decembar 2020. godine.
 
Prema navodima iz Kancelarije, odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 40 dana od dana isteka roka za podnošenje ponuda. Ugovor sa izabranim ponuđačem zaključiće se nakon isteka roka za podnošenje zahteva za zaštitu prava (odnosno nakon isteka roka od 10 dana od dana objavljivanja Odluke o dodeli ugovora na Portalu javnih nabavki) u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Nakon potpisivanja ugovora izvođač će biti uveden u posao.
 
Podsetimo, planirana je gradnja novih stadiona u Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu, kao i nacionalni stadion u Surčinu.
 
Gradnja stadiona u drugim gradovima širom Srbije čeka finansije, dodaje se na tekstu ovog portala.
 
"Postupci javnih nabavki za stadione u drugim jedinicama lokalne samouprave biće pokrenuti kada se za to obezbede potrebna finansijska sredstva, a u skladu sa likvidnim mogućnostima budžeta Republike Srbije", kazali su iz Kancelarije za eKapiju.
 MarketingNajnovije vesti