Foto: pixabay
Srbija

Raspored učenika po profilima u srednjim školama do srede u 8 časova

Izvor: 
N1 Uto, 12/07/2022 - 15:59Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama biće objavljeni do srede, 13. jula do 8 časova na portalu "Moja srednja škola". Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

Takođe, sutra, u sredu 13. jula biće objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

„Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu. Takođe, u četvrtak i petak, 14. i 15. jula prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Od 14. jula od 8 časova do 20. jula u ponoć je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, posle prvog i drugog upisnog kruga.

„Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs“, zaključuje se u saopštenju.

 

 
MarketingNajnovije vesti