Protest ispred Skupštine
Srbija

Reakcije političara na proteste - Čanak: Ovakve sramote nije bilo; Vulin: Pokušaj državnog udara

Izvor: 
021 Sre, 08/07/2020 - 22:08Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je večeras da ovo što se događa drugo veče u Beogradu nisu protesti protiv mera Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa, več pokušaj državnog udara, piše 021
 
"Svi neprijatelji Srbije su srećni večeras, gledati centar Beograda, Novog sada, kako gore, kako se napada srpska policija, sugrađani, uništavti sve u ovoj zemlji, može da obraduje samo neprijatelje Srbije", rekao je Vulin u telefonskom uključenju za Pink.
 
Vulin je rekao da ovo što se večeras događa ispred Doma Narodne skupštine nije ništa drugo do pokušaj izazivanja građanskog rata.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da stabilnost Srbije ništa neće kompromitovati.
 
Ona je to rekla u specijalnoj emisiji na televiziji Pink povodom demonstracija u Beogradu. Ocenila je i da scene u Beogradu više od 90 odsto građana Srbije gleda sa tugom u srcu.
 
Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je večeras da oni koji vode protest na ovaj način rade u prilog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
"Oni koji ovako vode protest rade za Vučića, svesno ili nesvesno", poručio je Živković na Tviteru
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da policija raspolaže informacijama da pojedini učesnici večerašnjeg protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu planiraju da izvedu "određene nemire" tokom večeri, ali im to neće biti dozvoljeno.
 
Stefanović je za televiziju Pink rekao da policija nikoga ne provocira, štiti parlament, napominjući da su protesti dozvoljeni, ali ne i nasilje.
 
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak osudio je napad na Gradsku kuću u Novom Sadu.
 
"Razbijena Gradska kuća u Novom Sadu. Bačeni na nju molotovljevi kokteli. Za 125 godina te zgrade, ovakve sramote nije bilo", napisao je Čanak na svom tviter nalogu.
 
On je dodao da su se menjale mnoge vlasti do danas i nikad taj simbol grada nije vandalizovan.
 
"Ili će nas policija zaštititi ili ćemo se braniti sami", poručio je Čanak.
 
U Beogradu i Novom Sadu se večeras, drugo veće za redom, održavaju protesti zbog najava restriktivnih mera u borbi protiv korona virusa, a demonstranti koji se nalaze najbliže zgradi Skupštine gađali su policiju kamenicama, flašama i bakljama, posle čega je ispaljeno nekoliko suzavaca.
 MarketingNajnovije vesti