Srbija

Rebić: Povređeno 118 policajaca, procesuirane 153 osobe

Izvor: 
Beta Čet, 09/07/2020 - 18:18Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji.

"Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi", rekao je Rebić i dodao da su tokom sinoćnih protesta procesuirane 153 osobe.

Direktor policije je takođe istakao da je pričinjena velika materijalna šteta.

"Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama", naglasio je Rebić.

On je kazao da je policija sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.

"Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana je zapravo ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama“, istakao je Rebić.

On je dodao i da smo na protestima mogli da vidimo i određeni broj političara koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama. 
MarketingNajnovije vesti