Foto: pixabay
Srbija

Rok za korišćenje zamenskih vaučera produžen do kraja 2022.

Izvor: 
RTV/Tanjug Čet, 18/11/2021 - 15:37Na sednici Vlade Srbije danas je doneta odluka da se rok za korišćenje zamenskih vaučera produži na 31. decembar 2022. godine.

To je u saopštenju dostavljenom medijima navela ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i objasnila da je na sednici usvojena Uredba o izmeni uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled pandemije.

"Novonastala situacija, koja je prouzrokovana pandemijom koronavirusa, za posledicu ima masovna otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije. U interesu samih putnika, a u cilju zaštite aktera turističke privrede i opstanka brojnih agencija i više hiljada radnih mesta, resorno Ministarstvo za turizam predložilo je donošenje izmene uredbe", rekla je Matić.

Ističe da je izmenom predviđeno da zamenska putovanja, definisana navedenom uredbom, putnik može iskoristiti najkasnije do 31. decembra 2022. godine.

Matić je dodala da ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazano zamensko putovanje, privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik, koji je kao organizator putovanja prodao turističko putovanje iz člana 2. ove uredbe dužno je da izvrši povraćaj uplaćenih sredstava najkasnije do 1. februara 2023. godine.

Mogućnost izdavanja ponude na zamensko putovanje, pod uslovima iz ove uredbe odnosi se i na izlete.

 
MarketingNajnovije vesti