Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Srbija

Ružić: Neće biti nadoknada časova zbog dojava o bombama

Izvor: 
N1/FoNet Pon, 20/06/2022 - 09:15Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da neće biti potrebe za nadoknadama propuštenih časova u školama zbog brojnih dojava o podmetnutim bombama i ocenio da će prijemni ispiti proteći u najboljem redu i uz stopostotnu bezbednost, koju garantuju resorno ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ružić je u jutarnjem dnevniku RTS rekao da oni koji imaju „zlokobne intencije da prijavljuju podmetnute lažne bombe“ ne vide da udaraju na ono što je najosetljivije, a to su mlade generacije.

Prema njegovim rečima, ministarstva imaju operativni plan i da je trenutno najvažnija tajnost testova za prijemne ispite, kako bi svi imali jednake uslove prilikom polaganja.

Ružić je najavio smanjenje broja sadašnjih 1.266 objekata, kako bi "sve ostalo operativno".

On je napomenuo da je najveće interesovanje osnovaca za upis u srednje škole tradicionalno za Treću, Desetu, Četrnaestu gimnaziju i Vazduhoplovnu akademiju.

Ružić je najavio da će ove godine u prvi razred krenuti 65.000 prvaka, a većina roditelja, čak 44.000 njih, prijavilo je decu za upis posredstvom onlajn platforme eUprave.

On je rekao i da ove školske godine brucoše očekuje veći broj budžetskih mesta na pojedinim fakultetima i da će kvote biti "ravnomerno raspoređene".

 
MarketingNajnovije vesti