Foto: Pixabay
Srbija

Šapić: Ne ukidamo Zoo vrt, nego ga premeštamo u humanije uslove za životinje

Izvor: 
N1/nova.rs Pet, 03/02/2023 - 13:05Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da se beogradski Zoološki vrt izmešta na novu lokaciju i to na Adi ciganliji (Ada safari).

"Mi ne ukidamo Zoo vrt nego treba da ga premestimo u humanije uslove za životinje i bolje uslove za posetioce. I da sačuvamo neku našu kulturno istorijsku baštinu", rekao je Šapić.

„Ne vidim na koji način će bilo koji Beograđanin, ja ga ne vidim, biti ugrožen time ukoliko uspemo Zoo vrt da prebacimo. Saslušaćemo argumente“, dodao je.

On je objasnio zašto se Zoo vrt premešta baš na Adu:

„Ima puno drveća, reka, u centru grada smo. Duplo je veći prostor od postojećeg. Ovde ima 14 hektara, kako smo i planirali. Smatramo da je to od svih najbolje rešenje. Ovde je ta tišina, mir, nešto čime bismo mogli da budemo ponosni. Ako uspemo u tome“, kazao je Šapić.

Ipak, ima i dosta stvari koje treba rešiti, pre nego što Zoološki vrt osvane na Adi safari.

„Naravno, ovde ima naselja, oko 250 porodica. Oni neće ostati bez krova nad glavom, obezbedićemo im ono što im Zakonom sleduje. Već smo ušli u razgovore sa njima. Paralelno ćemo gledati da iskoristimo plan usvojen pre više od 10 godina, a to je Savska žičara od Delta sitija do Košutnjaka. Ovo je velika stvar Pesacko-biciklistički most, treba nam oko godinu dana da se izvedu radovi. A žicara je jednostavnija, nije velika trasa treba samo da se pređe reka“, kazao je Šapić.
MarketingNajnovije vesti