Foto: pixabay
Srbija

Savez učitelja: Štampani udžbenici neophodni učenicima

Izvor: 
Tanjug Pet, 12/03/2021 - 22:19Veoma je važno da učenici mlađih razreda koriste olovku u ruci jer tako razvijaju grafo-motoriku, kao i da svi imaju svoj štampani primerak udžbenika, jer u njemu treba da nešto zapišu, podvuku, zaključeno je vebinaru "Savremeni udžbenički komplet - za učenike i nastavnike".

Skup je okupio oko 3.000 učitelja i nastavnika iz Srbije a kako je saopšteno iz Saveza učitelja Srbije, Savez je smatrao važnim da sa svojim kolegama razgovara o Standardima kvaliteta i proceduri odobravanja udžbenika, pošto je trenutno u toku izbor udžbenika za narednu školsku godinu.

Savez učitelja navodi i da država, svakom šestom učeniku osnovne škole, kroz projekat besplatnih udžbenika za socijalne kategorije, obezbeđuje besplatne štampane udžbenike onih izdavača koje su nastavnici odabrali.

U sve većoj meri, a posebno u vreme onlajn nastave, od velike koristi su digitalni interaktivni udžbenici koji dopunjuju postojeće štampane i koje obezbeđuje Ministarstvo prosvete kroz projekat Digitalna učionica.

Kada je reč o izboru udžbenika, Savez apeluje na učitelje i nastavnike da se pri tom rukovode aktuelnom zakonskom regulativom i biraju odobrene udžbenike za koje, kao odgovorni profesionalci, procenjuju da će njihovim korišćenjem učenici postići najbolja postignuća u učenju.

 
MarketingNajnovije vesti