Dijana Hrkalović printscreen (MUP)
Srbija

Sindikat policije najavio podnošenje krivične prijave protiv Hrkalović i Stefanovića

Izvor: 
nova.rs Ned, 19/06/2022 - 12:05Novi policijski sindikalni savez podneće krivičnu prijavu protv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, bivšeg ministra policije Nebojša Stefanovića i drugih NN lica zbog zloupotrebe položaja, rečeno je iz sindikata za Nova.rs.

„Jučerašnji intervju Dijane Hrkalović pokazalo je da su ona, tadašnji ministar Nebojša Stefanović i drugi njihovi saradnici, čija imena nije pomenula, kršili zakon i zloupotrebljavali službeni položaj, jer su preduzimali radnje koje njihu u njihovoj nadležnosti. Zbog toga će Novi policijski sindikalni savez protiv njih podneti krivičnu prijavu“, najavio je potpredsednik ove sindikalne organizacije i pripadnik MUP Srbije Milan Dumanović.

On pojašnjava da po Zakonu o policiji i drugim pravnim aktima ni ministar policije, ni sekretar Uprave kriminalističke policije niti državni sekretar, nemaju ovlašćenja i prava da se mešaju u istragu ili da ih vode.

„To samo pokazuje koliko oni nisu znali svoj posao i da su od Ministarstva unutrašnjih poslova napravili privatnu firmu“, objašnjava potpredsednik Novog sindikalnog policijskog saveza Milan Dumanović.

Podsećamo, bivša sekretarka MUP Dijana Hrkalović u jučerašnjem intervjuu portalu "objektiv" iznela je niz optužbi na račun bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, među kojima su i one koje kažu da je opstruisao istragu protiv ubica Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine.

 
MarketingNajnovije vesti