doktor Foto: Pixabay.com/DarkoStojanovic
Srbija

Sindikat ponovo traži da napad na medicinare bude krivično delo

Izvor: 
Beta Čet, 23/01/2020 - 13:46

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti je ponovo pozvao na izmene Krivičnog zakonika i uvođenje krivičnog dela napad na zaposlene u tim delatnostima, kao što je to učinjeno za krivično delo napad na advokate.
 
U saopštenju povodom napada na medicinske tehničare u Službi hitne pomoći kraljevačkog Doma zdravlja, u sindikatu je ocenjeno da se zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti osećaju "potpuno nezaštićeni od napada koji su nažalost sve češći i podstaknuti svakodnevnim blaćenjem profesije u pojedinim sredstvima javnog informisanja".
 
"Predlažemo da se uvede novo krivično delo napad na zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, na način da se omogući tužilaštvu da se za isto goni po službenoj dužnosti, što bi svakako delovalo na potencijalne učinioce krivičnih dela da dobro razmisle pre nego ih učine", stoji u saopštenju.
 
U noći između utorka i srede u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljev pripadnik odreda Žandarmerije iz tog grada, u civilu i van dužnosti, napao je dvojicu dežurnih medicinskih tehničara. Zbog toga je protiv njega pokrenut discplinski postupak.
 
 MarketingNajnovije vesti