Kosovo printscreen (YT Kossev)
Srbija

Sirene za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici, blokade puteva na severu Kosova VIDEO

Izvor: 
nova.rs Ned, 31/07/2022 - 19:57U severnom delu Mitrovice u toku popodneva čule su se sirene za uzbunu.


Sirene su bile veoma glasne, što je uspaničilo mnogi građane, a posebno ljude s malom decom koje su se zatekle na ulici, javlja KosSev. Građani sa severa Kosova javljaju da se na više lokacija na severu Kosova postavljaju barikade. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

„Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namera“, kazao je za Kossev Besim Hoti.

Čitaoci sa severa Kosova prethodno su za N1 rekli da se građani okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.

Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u severnom delu grada, osim sirene koju i sam čuje.

Prema saznanjima portala Nova.rs, administrativni prelaz Brnjak je zatvoren za saobraćaj, dok vozila na Jarinju prelaze. Ali, na njemu su velike gužve i kolone vozila koji čekaju da uđu na Sever Kosova.

Kako javlja reporterka N1, već nekoliko minuta u severnom delu Kosovske Mitrovice se čuje sirena za uzbunu. Čitaoci sa severa Kosova javljaju da se građani okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.

Zvuk sirene je veoma intenzivan, mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi s malom decom koji su se zatekli na ulici.

U međuvremenu, sireni u severnom delu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikad nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je sada. Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske lične karte. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

 

„Ne budu li hteli da sačuvaju mir, ja vam saopštavam – Srbija će pobediti“, poručio je Vučić.

 

 MarketingNajnovije vesti