Angelina Topić printscreen
Srbija

Sjajna Angelina Topić treća na svetu

Izvor: 
nova.rs Ned, 07/08/2022 - 00:42Angelina Topić, srpska atletičarka, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Kaliju, pošto je u skoku uvis zauzela treće mesto sa preskočena 193 centimetra.

Ćerka čuvenog Dragutina Topića je do poslednje runde i visine od 193 centimetra uspešno preskočila sve prepreke i u završnu borbu ušla kao prvoplasirana, ali je prvi put bila neuspešna u prvom pokušaju da pokori tu visinu.

Kako je Brit Verman iz Holandije uspešno preskočila 193 centimetra iz prvog pokušaja, preuzela je lidersku poziciju.

Topićeva je uspela iz drugog pokušaja, kao i Karmen Brus iz Estonije, pa je finale nastavljeno na visini od 195 centimetara.

Nažalost, mlada nada srpske atletike i jedna od najtalentovanijih skakačica uvis na svetu sva tri puta je oborila letvicu na visini od 195, isto je učinila i Holanđanka, da bi Brus u poslednjem pokušaju uspela da napravi pravo malo čudo, preskoči 195 iz dođe do titule prvaka sveta.

Zorana Rokavec je, uz malo poteškoća, preskočila prvu visinu na 170, potom i drugu iz prvog pokušaja na 175, ali je na trećoj, na 180, bila neuspešna, pa je na kraju zauzela deseto mesto.

 
MarketingNajnovije vesti