Foto: Pixabay
Srbija

Skupština Beograda bira gradonačelnika, Aleksandar Šapić kandidat

Izvor: 
Euronews Srbija Pon, 20/06/2022 - 09:34Skupština grada Beograda danas će na sednici izabrati novog gradonačelnika. Kandidat za to mesto je Aleksandar Šapić, koji je bio prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" na aprilskim izborima, a kojeg je nakon konstituisanja gradske Skupštine Srpska napredna stranka na sednici predložila za kandidata.

Na dnevnom redu sednice je, pored izbora gradonačelnika, i izbor njegovog zamenika, kao i članova Gradskog veća. Predlog SNS za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović, takođe sa liste te stranke.

"Dobili smo većinsku podršku građana Beograda na izborima, dobili poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim", obrazložila je nakon sednice Predsedništva predlog stranke potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da vlast ima ambiciozne projekte, te da očekuje da će Šapić jasno izneti svoj plan i konkretno govoriti o njima.

"Najvažniji je Beogradski metro, koji smo krenuli da gradimo. Imamo i druge ambiciozne projekte u domenu zaštite životne sredine, železničke infrastrukture, izgradnje kreativnog distrikta... Veliki broj tih projekata se odnosi na republički nivo, zato je važno da saradnja gradske i republičke vlasti bude na nivou."

Ona je najavila i da su izvesne izmene u Gradskom veću i sekretarijatima.

Na današnjoj sednici biće potvrđene i ostavke pojedinih odbornika, kao i potvrđivanje mandata novih članova gradske skupštine.

Više o ovoj temi pročitajte OVDE

 
MarketingNajnovije vesti