Dragana Milisavljević printscreen
Srbija

Solidarnost poziva Ministarstvo pravde da preduzme mere u slučaju slikarke (82)

Izvor: 
N1 Sub, 16/07/2022 - 15:50Politička platforma Solidarnost zahteva od nadležnih državnih organa, a posebno Ministarstva pravde, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komore javnih izvršitelja da preduzmu potrebne mere zakonske zaštite u slučaju slikarke i profesorke u penziji Dragane Milisavljević koja je izbačena na ulicu.

 

„Dragana Milisavljević je svoj stan po svim zakonskim procedurama kupila a zatim i uknjižila na svoje ime, da bi se ubrzo saznalo da je prodavac dokumente i potpis falsifikovao a da su nadležne institucije te dokumente potvrdile kao ispravne. Za ovu prevaru prodavac ni na koji način nije

sankcionisan, kao ni državni službenici koji su u toj prevari učestvovali, svesno ili nesvesno. Tako se u svojoj osamdeset drugoj godini, Dragana

Milisavljević koja je pošteno radila ceo svoj radni vek, našla na ulici, bez igde ičega“, navodi Solidarnost.

Solidarnost zahteva od nadležnih i „da se procesuira izvršiteljka Mirjana Dimitrijević protiv koje se vode čak dva krivična postupka“, piše N1.

Solidarnost pita odgovorne u nadležnim institucijama zbog čega štite druge javne službenike koji se bogate na račun obespravljenih i zašto ne pokrenu sve moguće mehanizme zaštite ove žene koja je očigledno žrtva prevare.

„Zahtevamo i od policije/Ministarstva unutrašnjih poslova i Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć da odmah prekinu sa pružanjem podrške i asistencije prilikom nasilnih iseljenja nedužnih ljudi. Tražimo od Ministarstva pravde da hitno promeni aktuelni Zakona o stanovanju, održavanju zgrada i socijalnom stanovanju koji je donet na štetu ranjivih kategorija stanovništva i koji doprinosi daljem raslojavanju i segregaciji stanovništva“, navode iz Solidarnosti.

U vreme ekonomske krize i porasta nezaposlenosti, ogromnog osiromašenja najvećeg broja ljudi i potpunog uništenja socijalne države, politička platforma Solidarnost bori se protiv deložacija i institucije izvršitelja.

PP Solidarnost se zalaže za omogućavanje sistemske zaštite od poverilaca privatnih lica i porodica čime bi se sistemski onemogućilo da izvršitelji (bilo privatni ili sudski) izbacuju porodice iz jedinog doma. Time bi se omogućilo ljudima u nesreći da dobiju neophodnu stručnu podršku a imovina bi prestala da bude plen izvršitelja i poverilaca, navode iz Solidarnosti i dodaju da se zalažu za društvo bez beskućništva i za svima obezbeđeno i dostojanstveno stanovanje.

 
MarketingNajnovije vesti