Aleksandar Vulin Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Solidarnost: Vulin da podnese ostavku zbog napada na građane tokom protesta

Izvor: 
FoNet Ned, 28/11/2021 - 17:15Politička platforma Solidarnost zatražila je danas ostavku ministra policije Aleksandra Vulina jer svesno gazi pravni poredak Srbije i zato što je policija u subotu u više navrata kršila zakon.

U saopštenju Solidarnost je navela da je policija pod rukovodstvom Vulina u subotu ili direktno fizički napadala mirne građane i građanke u protestu ili se povlačila kako bi "Vučićevi batinaši to uradili".

 
Iako Zakon o policiji nalaže da su zaposleni u MUP i policiji dužni da jednako postupaju prema svima bez obzira na njihovo političko opredeljenje, ta institucija ponovo je pokazala da je pretvorena u produženu ruku vladajuće partije i da služi obračunu sa političkim protivnicima, ocenila je Solidarnost.
 
Umesto da hapsi batinaše koji su na ljude nasrtali šipkama i čekićima, uhapšeni su ljudi koji su na ulici mirno iskazali svoja neslaganja sa vladajućim režimom, ukazuje se u saopštenju i dodaje da se Vulin pojavio na blokadi autoputa kako bi provocirao građane koji su mu jasno rekli šta o njemu misle. 
 MarketingNajnovije vesti