sastanak povodom strategije o razvoju malih i srednjih preduzeća Foto: srbija.gov.rs
Srbija

Srbija do kraja godine dobija strategiju za razvoj malih i srednjih preduzeća

Izvor: 
013info Sre, 04/05/2022 - 15:20Ministarstvo privrede saopštilo je da je danas održan prvi sastanak Radne grupe za pripremu nacrta strategije za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, na čijem je čelu državni sekretar tog ministarstva Milan Ljušić.

Ovim strateškim dokumentom će se utvrditi pravac delovanja u oblasti razvoja preduzetništva za period od 2022. do 2027. godine, zajedno sa pratećim akcionim planom.

Strategija će obuhvatiti unapređenje poslovnog okruženja i pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, kontinuirani razvoj ljudskih resursa, jačanje konkurentnosti tog sektora, razvoj preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništa, kao i digitalizaciju i ozelenjavanje MSPP, navodi se na sajtu Vlade.

Plan je da se pomenuta strategija sa pratećim akcionim planom donese do kraja godine, a i u tom periodu biće održane fokus grupe kako bi se omogućilo učešće svih zainteresovanih strana i ciljnih grupa u procesu konsultacija, o čemu će se sačiniti izveštaj.

Ujedno, izrađena je statističko-analitička baza za period od 2015. do 2020. godine u sklopu Izveštaja o malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu za  2020. godinu, koja predstavlja početnu fazu u izradi navedenog nacrta, navodi se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti