Foto: Pixabay
Srbija

Srbija od sutra na crvenoj listi Bugarske: Ovo su nova pravila

Izvor: 
021.rs/Novosti Uto, 18/01/2022 - 20:16


Srbija će od 19. januara ponovo biti u na crvenoj listi Bugarske, tako da će ulazak kod komšija biti dozvoljen samo određenim kategorijama.

Naši državljani koji nameravaju da putuju u Bugarsku turistički, posle ovog datuma neće moći da pređu granicu, objavila je Ambasada Republike Srbije.

Oni za koje neće važiti ovo pravilo, odnosno biće izuzeti od njega, i neće im biti potreban ni dokaz o vakcinaciji ni negativan PCR test su sledeći:

- Putnici u tranzitu, odnosno oni koji preko Bugarske teritorije, bez zadržavanja, putuju do treće zemlje.

- Pogranični radnici kao i oni koji žive u Bugarskoj i svakodnevno ili najmanje jednom nedeljno putuju u državu članicu EU zbog posla.

- Vozači i stjuardi u autobusima koji vrše međunarodni prevoz putnika, kao i vozači teretnih motornih vozila.

- Posade plovila i posade vazduhoplova

- Učenici i studenti i doktorandi koji žive u Srbiji, Grčkoj, Turskoj, Severnoj Makedoniji i Rumuniji i svakodnevno ili najmanje jednom nedeljno putuju u Bugarsku radi školovanja i studija.

- Profesionalni sportisti koji putuju zbog takmičenja, oni će u zemlju moći da uđu na osnovu specijalne dozvole bugarskog ministra zdravlja.

Deca bez kovid dokumenta

- Deca do navršavanja 12 godina života moći će da ulaze bez kovid dokumenata, a deca od 12 do 18 godina - sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata.

Dozvolu za ulazak u Bugarsku bez sertifikata o vakcinaciji, odnosno samo sa negativnim PCR testom za pacijente bolnice MBAL "Nadežda" u Sofiji, koji nisu vakcinisani, obezbeđivaće bolnica.

 
MarketingNajnovije vesti