Foto: Pixabay.com
Srbija

SRBIJA: Produženo ograničenje cena osnovnih namirnica na još 90 dana. Znate li šta sve ne sme da poskupi?

Izvor: 
Tanjug Pet, 28/01/2022 - 21:04Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici novu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, kojom se ograničenje produžava na još 90 dana.

 

Uredba se odnosi na cene šećera u pakovanju od jednog kilograma, brašna tipa T-400 glatkog u pakovanju do pet kilograma, brašna tipa T-500 u pakovanju do pet kilograma, suncokretovog ulja od jednog litra.
 
Takođe, ograničenje cene se odnosi na svinjski but i UXT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti u pakovanju od jednog litra.
 
Uredbom, koja će se primenjivati 90 dana, ograničavaju se proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo tih namirnica, tako da ne prelaze nivo cena na dan 15. novembra 2021. godine.
Usvojena je i Uredba o uslovima i načinu dodele kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude.
 
Sredstva su namenjena za projekte fizičkih lica i privrednih društava u ovoj oblasti, koji se odnose na izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, unapređenje marketinga, kao i izgradnju turističke infrastrukture.
 
Kvalifikovanje projekata obavljaće Fond za razvoj.
 
Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju Programa finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština (jedinica lokalne samouprave iz četvrte grupe) u 2022. godini.
 
Za realizaciju programa Vlada je opredelila 15.000.000 dinara za projekte iz oblasti zapošljavanja, kulture, bezbednosti, životne sredine, zdravlja, rodne ravnopravnosti i socijalnih pitanja.
 MarketingNajnovije vesti