Foto: pexels
Srbija

"Srbija samo na testove dnevno troši više od 700.000 evra"

Izvor: 
Tanjug Uto, 01/12/2020 - 12:48

Srbija samo na testove za koronavirus potroši dnevno više od 700.000 evra, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da je to cena za 20.000 testiranja dnevno.

Ona je za TV Pink navela da su PCR laboratorije otvorene širom Srbije od Subotice do Kosovske Mitrovice.

Kako kaže, sa otvaranjem novih laboratorija stvorena je mogućnost da se radi više testiranja, te da će se sada ići na više od 25.000 testiranja dnevno.

"Kod nas se rezultat testa čeka najviše 12 sati. Na 100.000 stanovnika imamo najviše testiranja u okruženju", navela je premijerka.

Ističe da se ogroman novac ulaže u nabavku lekova, zaštitne opreme, izgradnju dve kovid bolne u Batajnici i Kruševcu, te da oni koji pričaju da se u ovom momentu čuva ekonomija, a ne zdravlje ljudi, treba da znaju da je "ekonomija zapravo zdravlje ljudi".

Srbija je, pojašnjava, važno da dok se bori sa kovidom-19 nastavi i sve infrastrukturne projekte pre svega u zdravstvene ustanove - nastavlja se izgradnja Kliničkog centra Srbije, rekonstrukcija Infektivne klinike, izgradnja Dedinja 2, opštih bolnica u Prokuplju, Vranju, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, domovi zdravlja u Valjevu i Novom Sadu, kreće izgradnja Tiršove 2.

"Rast BDP-a znači rast plata, penzija", rekla je ona.
MarketingNajnovije vesti