Tenis Foto: pxhere
Srbija

Srbija umesto Rusije u završnoj fazi Dejvis kupa

Izvor: 
013info Pon, 14/03/2022 - 11:21Reprezentacija Srbije učestvovaće direktno u završnoj fazi Dejvis kupa, odluka je Međunarodne teniske federacije (ITF), koja je iz svih ekipnih takmičenja izbacila aktuelnog šampiona reprezentaciju Rusije, prenosi N1.

Srbija je izabrana jer je najbolje rangirana ekipa od svih polufinalista 2021. godine. Tako će  izabranici Viktora Troickog direktno proći u završnu fazu bez prolaska kroz kvalifikacije.

Što se tiče druge posebne pozivnice za Dejvis kup, ona će biti dodeljena jednoj od 12 ekipa koje su eliminisane tokom kvalifikacione faze koja se održala 4. i 5 marta, precizira ITF. U konkurenciji su  Ekvador, Rumunija, Finska, Kolumbija, Kanada, Brazil, Slovačka, Mađarska, Norveška, Japan, Češka ili Austrija.

Pozvana ekipa će se pridružiti Hrvatskoj, finalisti iz 2021. godine, automatski kvalifikovanim Srbiji i Velikoj Britaniji (koja je takođe dobila pozivnicu), kao i 12 nacija iz kvalifikacionog kruga odigranog u martu: Argentini, Australiji, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Kazahstanu, Južnoj Koreji, Holandiji, Španiji, Švedskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovih 16 ekipa biće podeljene u četiri grupe u četiri grada koja će se tek odrediti kako bi od 14. do 18. septembra odigrali grupnu fazu završne faze izdanja Dejvis kupa. Prva dva iz svake grupe kvalifikovaće se za finalni turnir koji će se igrati od 23. do 27. novembra u gradu koji još nije određen, ali najverovatnije to će biti Abu Dabi.

 
MarketingNajnovije vesti