Foto: pixabay
Srbija

Srđan Nogo uhapšen zbog pozivanja na rušenje Ustava?

Izvor: 
nova.rs Pon, 03/08/2020 - 15:13

Bivši narodni poslanici pokreta Dveri Srđan Nogo i Zoran Radojičić zadržani su u policijskoj stanici Savski venac, zbog sumnje da su počinili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, saznaje portal Nova.rs.

Kako Nova.rs saznaje, Nogu i Radojičiću je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u nadležnom tužilaštvu. Ovu informaciju je za portal Nova.rs potvrdio advokat Marko Pušica, koji zastupa Srđana Noga.

“Tačno je da Srđanu određeno zadržavanje i upravo mu je uručeno rešenje o istom”, kaže za portal Nova.rs advokat.

Podsetimo, policija je danas oko 10 sati u Sarajevskoj ulici u centru Beograda zaustavila automobil Srđana Noga, koji se zaputio ka Narodnoj skupštini sa pejnt-bol puškom u vozilu. On je potom sproveden u PS Savski venac, a sem njega, u stanicu je priveden i Zoran Radojičić.

Inače, jutros je ispred Skupštine Srbije bio organizovan protest, odnosno pokušaj blokade rada, od strane pristalica pokreta Dosta je bilo. Pred Skupštine se jutros uputio i bivši narodni poslanik Srđan Nogo, ali je on u međuvremenu zaustavljen u Sarajevskoj ulici od strane policije. Nogo je pre samo nedelju dana najavio da neće dozvoliti današnje konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu na puškaranje na buduće poslanike.

 
MarketingNajnovije vesti