Justicia Foto: pixabay
Srbija

SSP: Tužilac da objasni nagodbu sa pripadnikom klana Belivuk za 18 godina zatvora

Izvor: 
FoNet Sre, 10/08/2022 - 20:01Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je Tužilaštvo za organizovani kriminal zašto je zaključilo sporazum prema kome će pripadnik klana Belivuk, Srđan Lalić, dobiti status svedoka-okrivljenog.
 
Upitali su zašto će prema tom sporazumu on biti osuđen na 18 godina zatvora, iako se, kako su naveli, "slikao kako se smeje dok kolje i masakrira ljude".
 

Ovakva kazna, kako su ocenili iz SSP, znači da postoji mogućnost da se Lalić vrati normalnom životu već posle odsluženiih dve trećine kazne.

 
Zatražili su od postupajućeg tužioca da "objasni takvu odluku uznemirenoj i uplašenoj javnosti".
 
"Hoće li mu opet njegov ujak, sadašnji amabasador Srbije u Moskvi, nekadašnji 'Julovac' i Šešeljevac Momčilo Babić, omogućiti da se formalno zaposli kao što ga je zaposlio dok je bio direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje", upitali su iz SSP.
 
Naveli su da je Tužilastvo sve to uradilo iako već postoje dva svedoka saradnika, kao i fotografije o izvršenim zločinima kojima su pripadnici režima mahali po televizijama i koje su objavljene u svim medijima.
 
"Ako je, zbog objavljivanja dokaza u javnosti, ugroženo sprovođenje pravde u ovom slučaju, Tužilastvo je bilo dužno da javnosti saopšti imena pojedinaca koji su ugrozili istragu", ocenili su iz SSP.
 
"Ovakvom odlukom Tužilaštvo direktno ugrožava bezbednost građana i šalje poruku i najokorelijim kriminalcima da uvek mogu da dobiju kaznu daleko manju od one koju zakon propisuje", poručili su iz SSP.
 
 MarketingNajnovije vesti