Foto: Printscreen
Srbija

Stanari urušene zgrade na Vračaru: Stanovi su nam opljačkani

Izvor: 
Euronews Srbija/N1 Ned, 28/11/2021 - 09:01Stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu čiji se deo urušio pre nekoliko meseci navode da su im stanovi opljačkani.
 
Kako za Euronews Srbija navodi jedan od stanara Stefan Hinić, on je u inostranstvu, a video-snimak i fotografije obijenog stana mu je poslao brat. 
 
Dodao je da su obijeni i drugi stanovi, a da ne znaju kada se to dogodilo jer se, kako kaže, "zgrada navodno čuva".
 
"Tužićemo nadležne od policije do sekretarijata, opštine i grada. Zgrada i naša imovina je trebalo da budu čuvani. Nakon što smo ih pozvali, policija je bila, uzela izjave i otišla. To je sve. Kada smo već iseljeni prinudno i nije nam bio dozvoljen boravak u zgradi, obećano je da će sve stvari biti čuvane. Niko od komunalne milicije i ko je već trebalo tamo da bude, nije bio", kaže Hinić.
 
"Nama je samo jednom na 45 minuta bilo dozvoljeno u avgustu da uđemo i uzmeno nakit, uspomene i slike, a sada su nam lopovi sve odneli", dodao je Hinić.
 
Drugi stanar Novica Stanimirović rekao je za N1 da su stanovi obijeni pajserima i da su im ukradene gotovo sve stvari.
 
"Čuvali su možda prvih mesec, mesec i po dana, sada nema nikoga", naveo je Stanimirović za N1.
 
Na pitanje šta se dešava sa obećanim radovima, napomenuo je da sve stoji i da se do sada ništa nije radilo.
 
Zgrada u Vidovdanskoj ulici, na Crvenom krstu u Beogradu, obrušila se 16. jula usled radova na gradilištu pored nje. Nije bilo povređenih, stanari su evakuisani, a Grad Beograd im je omogući privremeni smeštaj.
 MarketingNajnovije vesti