Foto: Wikimedia Commons
Srbija

Stefanović: Napadač na Trifunovića poznat policiji

Izvor: 
Tanjug Pon, 01/06/2020 - 09:33Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je muškarac koji je napao lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića poznat policiji. 

"Isti čovek koji je psovao majku predsedniku Vučiću, potegao šrafciger na Simu Spasića, isti čovek je sad prišao i Sergeju Trifunoviću. Nije bilo fizičkog kontakta, ali je bilo dobacivanja", rekao je Stefanović za Prvu televiziju.

On je rekao da ne sme da govori o sadržaju izjava uhapšenih napadača, ali da je jasno iz izjava tokom napada šta su motivi obračuna, preneo je B92.

"Očigledno da je jedan deo ljudi, koji su nezadovoljni što je Sergej Trifunović rešio da izađe na izbore, nezadovoljan tom odlukom i svoju frustraciju pokazuju na taj način", zaključio je Stefanović.

Stefanović, koji je član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da SNS ne deli nikakve zajedničke vrednosti sa PSG, ali se protive nasilju.

"Mi sa Sergejem Trifunovicem ne delimo nikakve zajedničke vrednosti, šta je on pisao i izgovarao o našim članovima... Ali to ne znači da Sergej Trifunović treba da dobije batine", rekao je on.

Prema njegovim rečima, atmosfera nasilja ne sme da postane politika sa kojom se svi slažu, te da je bitno da država reaguje.

"Mi ćemo naravno do kraja izbornog ciklusa pojačano pratiti skupove i pripadnici policije biće na svim lokacijama gde se održavaju tribine, prikupljaju potpisi, pogotovo tamo gde se pojavljuju lideri koji izazivaju pažnju", najavio je on.

Stefanović je zamolio sve koji organizuju bilo kakvu političku manifestaciju da je prijave, kako bi bili zaštićeni, a policija mogla da ih obezbeđuje.

"Molim sve građane da odustanemo od bilo kakvog boks meča sa saobraćajnim znacima, ogradama... Dajte da se bavimo političkim porukama, programima", rekao je Stefanović.

Nasilje nije dozvoljeno i ne smemo da se pomirimo sa njim, poručio je on.
MarketingNajnovije vesti