Srbija

Stefanović o predstojećem policijskom času: Građani će poštovati tu meru, jer shvataju da ona ima smisla

Izvor: 
Beta/Blic Pet, 10/04/2020 - 11:51Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je do sada virus korona potvrđen kod 87 policajaca, a da je 840 njihovih kolega u samoizolaciji.
 
"Pre neki dan bilo ih je 920, ali taj broj se smanjuje. Imamo one koji su se već vratili svojim zadacima, kao i mnoge koji se uspešno oporavljaju od bolesti", rekao je Stefanović za "Blic".
 
Govoreći o predstojećem policijskom času koji će trajati celog vikenda, Stefanović je rekao da očekuje da će građani poštovati tu meru jer vide da od njihovog ponašanja zavisi koliko ima novozaraženih i shvataju da ima smisla pridržavanje tih mera, jer to služi čuvanju života.
 
"Najveći broj ljudi poštuje mere, a oni koji krše biće kažnjeni, to vam obećavam. Uopšte me ne zanima ni kako se zovu ni da li su imućni", rekao je Stefanović.
 
Stefanović je negirao da je porodično nasilje u porastu i rekao da statistika pokazuje da je zapravo u opadanju, ali da on ohrabruje sve žene da prijave bilo kakvo nasilje jer će policija odmah reagovati i umeti da ih zaštiti.
 
 MarketingNajnovije vesti