Srbija

Stefanović: Spekulacije o otpuštanju profesionalaca iz Vojske Srbije su laž. Planira se prijem novih i povećanje plata

Izvor: 
Tanjug Ned, 03/01/2021 - 16:19


Spekulacije koje su se pojavile u javnosti da postoji ideja da se otpusti više hiljada profesionalaca iz Vojske Srbije, a povodom ideje o razmatranju uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, apsolutna su laž, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

U izjavi za javnost, on je istakao da ne samo da se ne planira otpuštanje profesionalaca u vojsci, već se planira zapošljavanje novih, kao i značajno povećanje plata.

"Zaposleni u Vojsci Srbije dobiće ove godine, pored povećanja od pet odsto koje dobijaju svi, i dodatnih 10 procenata, od čega će najviše dobiti vojnici sa najmanjom platom", rekao je Stefanović.

"Više puta sam rekao i ponoviću - snaga Vojske su njeni ljudi", istakao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane i dodao da će se ulagati ne samo u veće plate vojnika, već i u njihovu opremu i uslove rada.

Naveo je i da će se paralelno i dalje temeljno raditi na razmatranju ideje o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, što ne predstavlja nikakav razlog za otpuštanje vojnika.

"Želimo jaku, snažnu, opremljenu i dobro plaćenu Vojsku", jer je "samo takva vojska garant stabilnosti i bezbednosti Srbije i da ćemo se za to boriti", zaključio je Stefanović.

 
MarketingNajnovije vesti