Avion iz Kine je stigao screenshot (RTS)
Srbija

Stigla medicinska pomoć iz Kine, šest epidemiologa iz Guangdonga u Srbiji

Izvor: 
N1/Tanjug Sub, 21/03/2020 - 23:13Avion sa kineskom pomoći sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
Kako je ranije najavljeno, u avionu koji je stigao iz Kine nalaze se medicinski aparati, dezinfekciona sredstva, maske i druga zaštitna oprema, ali i šestoro medicinskih stručnjaka, koji su se borili protiv virusa u Vuhanu, odakle je epidemija i krenula. 
 
Takođe je navedeno da je predviđen i novi let aviona sa beogradskog aerodroma za Kinu, kako bi dopremio još jedan tovar pošiljku.
 
Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo sa predsednikom Srbije na aerodromu sačekala je prvi avion sa medicinskom pomoći iz Kine i poručila da je Covid 19 neprijatelj celog čovečanstva i da je u ovom trenutku najvažnija solidarnost.
 
Ona se zahvalila Srbiji na podršci koju je pružila Kini u borbi sa korona virusom i istakla da se čelično prijateljstvo dve zemlje nastavlja.
 
"Ovih dana suočavamo se sa širenjem virusa. Mi kao vaši čelični prijatelji smo spremni da damo našu skromnu pomoć", istakla je Čen i rekla da je večeras stigao prvi deo pomoći kineske vlade. To su medicinski materijal i oprema, a stigli su i medicinski stručnjaci iz provincije Guangdong koji su se povukli, kako je rekla, sa prve linije fronta i odmah krenuli ka Srbiji i Evropi, "na novo ratište".
 MarketingNajnovije vesti