Zubar Foto: pixabay
Srbija

Stomatološka komora: Niko se nije zarazio koronom kod zubara

Izvor: 
FoNet Uto, 03/11/2020 - 12:50Stomatološka komora Srbije saopštila je danas da je vest o navodnom zaražavanju korona virusom prilikom stomatološke intervencije srpskog glumca, čije ime nije navedeno, spekulacija, a da za posledicu može imati ugrožavanje oralnog zdravlja nacije, ukoliko se pacijenti, iz straha da mogu da se zaraze u ordinacijama, ne bi javljali svojim zubarima. 
 
„Milioni pacijenata u svetu u vreme pandemije lečeni su i leče se  kod stomatologa i nije zabeleženo da je došlo do zaražavanja u stomatološkim ordinacijama, a to se vrlo pomno prati", ukazuje Komora.
 
Podsećaju da to nije slučajno, jer su već od kraja osamdesetih, pojavom HIV infekcije, stomatolozi shvatili neophodnost zaštite, pa su u rutinsku upotrebu uveli maske za lice, zaštitne naočare i rukavice.
 
Kako se ističe, poslednjih meseci rizik od zaraze virusom korona značajno je povećan, pa su i mere zaštite podignute na viši nivo, što za posledicu ima i smanjen broj pacijenata u ordinacijama, ali i to da je rizik od eventualnog zaražavanja u stomatološkim ordinacijama sveden na najmanju moguću meru.MarketingNajnovije vesti