Srbija

Stranka pravde i pomirenja podržava Vučića na predsedničkim izborima

Izvor: 
N1/FoNet Uto, 29/03/2022 - 15:32Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je da će na izborima podržati Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i pozvala glasače svoje liste Muftijin amanet koju predvodi Usame Zukorlić da na predsedničkim izborima daju glas Vučiću.

Stranka navodi da je Glavni odbor glasovima većine odlučio da SPP podrži Vučića pored razlika u političkom diskursu između SPP i Srpske napredne stranke i tačaka oko kojih se ne slažu, pošto su ostali kandidati iz redova kvazi-demokratskih režima koji su ranije počinili veliku štetu bošnjačkom narodu u Sandžaku ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik.

U saopštenju se navode argumenati zbog kojih će podržati Vučića, među kojima je da je on prvi lider posle Zorana Đinđića koji je želeo da razgovara sa pokojnim muftijom Muamerom Zukorlićem i da je na njegov zahtev zaustavio torturu i nasilje nad Bošnjacima u Sandžaku.

Vučić je na zahtev Zukorlića zaustavio delovanje Beograda ka cepanju Islamske zajednice i omogućio vraćanje njenog jedinstva, za vreme vlasti Vučića Islamskoj zajednici vraćeno je više vakufa, islamske ustanove u centru Novog Pazara, Stara Banja i druge parcele, a pred smrt Zukorlića počeo je proces akreditacije departmana Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, navodi se u saopštenju.

Kako se naglašava, Vučić je ispunio dogovor iz koalicionog sporazuma između SPP i SNS da autoput kroz Sandžak prođe trasom preko Peštera, umesto preko Zlatara.

Stranka pravde i pomirenja ima nameru predstavljati Bošnjake i druge nacionalne zajednice u Vladi Srbije kroz funkcije ministarstva, državnih sekretara, pomoćnika, savetnika, direktora i drugih visokih funkcionera, a da u Sandžaku na čelo škola, bolnica, privrednih i bezbedonosnih ustanova dođu časni direktori i načelnici, zaključuje u saopštenju SPP.

 
MarketingNajnovije vesti