Brava na vratima Foto: pixnio
Srbija

Suspendovan izvršitelj: Zaplenio i prodao pekaru koja nije bila predmet izvršenja

Izvor: 
021.rs Uto, 28/06/2022 - 10:33Disciplinska komisija Ministarstva pravde izdala je zabranu obavljanja delatnosti na godinu dana izvršitelju Aleksandru Ristoviću.
 
Kako navodi inicijativa "Za krov nad glavom", to je učinjeno jer je Ristović 25. novembra 2021. godine kupcu predao nepokretnost koja nije bila predmet prodaje niti izvršenja.
 
U saopštenju se navodi da je "reč o pekari Dragana Đurđeskog u Ulici Živka Davidovića, koju je Ristović uz pomoć policije oteo i predao kupcu, a koju je kupac potom porušio".
 
Nakon što je izvršitelj kažnjen, pred Draganom Đurđeskim je mukotrpan postupak naplate štete koja mu je pričinjena, navodi "Za krov nad glavom" uz ocenu da je "kažnjavanje pljačke ipak korak u dobrom pravcu".
 
"Sva zasluga za suspenziju Aleksandra Ristovića pripada Draganu i njegovoj upornosti da se suprodstavi nepravdi, koja nam svima može biti uzor i inspiracija", ističe "Za krov nad glavom".
 
Naglašeno je da se "suspenzija Aleksandra Ristovića dešava istovremeno dok izvršitelji širom Srbije rade ono isto zbog čega je Ristović suspendovan - iseljavaju ljude iz nepokretnosti koje nisu predmet izvršenja".
 
Inicijativa navodi primere "pokušaja izvršiteljke Mirjane Dimitrijević da 23. juna iseli porodicu Vuksanović iz Prilepske ulice na Autokomandi iz kuće koja nije predmet presude, kao i brutalno izbacivanje na ulicu porodice Milićević 15. juna u Požegi koje je organizovao izvršitelj Milan Lojaničić uz asistenciju policije".
 
"Ukoliko želi da spreči pljačku u izvršnom postupku, Ministarstvo pravde će morati da uradi mnogo više od kažnjavanja pojedinih izvršitelja. Moraće da promeni Zakon o izvršenju i obezbeđenju i da ukine sistemske mogućnosti za izvršiteljsko samovlašće", zaključuje "Za krov nad glavom".  MarketingNajnovije vesti