Tatjana Vojtehovski printscreen
Srbija

Tatjana Vojtehovski saslušana zbog emisije o dodeli starateljstva očevima, negirala krivično delo

Izvor: 
Tanjug/021 Pon, 07/09/2020 - 15:30Voditeljka Tatjana Vojtehovski je saslušana u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom krivičnog postupka koji se protiv nje i drugih osoba vodi zvog sumnje da su objavili zaštićene podatke o maloletnim osobama u emisiji "Život priča", emitovanoj na TV Prva 2016. godine.
 
Saslušana je zbog krivičnog dela "povreda tajnosti postupka" i tom prilikom je iznela svoju odbranu, negirajući izvršenje krivičnog dela, preciziraju za Tanjug u tom tužilaštvu.
 
Za voditeljkom je početkom prošle sedmice po nalogu tužilaštva bila raspisana potraga zbog neodazivanja na više poziva za saslušanje u toku poslednjih godinu dana, ali joj je poziv uručen u petak, po povratku iz Crne Gore sa odmora.
 
Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv Vojtehovske i drugih osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo povreda tajnosti podataka. U emisiji "Život priča" emitovanoj 2016. godine, govorilo se o pojavljivanju istog advokata, veštaka i sudije u predmetima o starateljstvu u kojima su deca ekspresno dodeljivana očevima. Zbog ove emisije Tužilaštvo je podiglo optužnicu.
 
Kao jedan od slučajeva pomenut je spor između nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog i njegove supruge Marije Mali.
 
Vojtehovski je ranije rekla da poziv na sud nije dobila. 
 MarketingNajnovije vesti