Marinika KZN printscreen
Srbija

Tepić: Kako Vučić zna da su čekići na protestima bili gumeni?

Izvor: 
FoNet Sre, 01/12/2021 - 23:35Vlast je zakazala ustavni referendum za 16. januar, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, što je morbidno jer ni taj dan ne mogu da ostave za sećanje, izjavila je potpredsednica SSP Marinika Tepić na konferenciji za medije u Vršcu, upitavši kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić zna da su građani na protestima napadnuti gumenim čekićima.

 

Reagujući na izjavu predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da su u napadu na građane koji su u subotu u Šapcu blokirali most korišćeni gumeni čekići, Tepić je upitala „a kako Vučić zna da su to gumeni čekići“.

„Da li je on možda imao kontakt sa tim? Ko je njega obavestio o tome? Niko od tih batinaša nije uhapšen, niko od ‘kapuljaša’ sa kuvanim motkama nije uhapšen, pa kako Vučić zna da li je to pravi ili gumeni čekić?“, navela je Tepić.

Ona je ocenila da je na taj način Vučić dao osnova svim ljudima da poveruju da je on „imao kontakt sa tim ljudima i da je znao da će ići naoružani hladnim oružjem“.

Tepić je navela da su, čekajući da se ljudi probude, mnogi platili cenu gubitkom posla, iseljavanjem, pa i glavom, kao Oliver Ivanović, posetivši da je referendum zakazan upravo na dan kad je Ivanović ubijen.

„Ustavni referendum su zakazali za 16. januar, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića. Pa, ja ne znam može li morbidnije! Ni taj dan ne mogu da mu ostave. Ako su mu uzeli život, ni taj dan sećanja ne mogu da mu ostave na miru, bez svojih kampanja, propagande i svega čime se bave“, rekla je Tepić.

Ona je ocenila da je „morbidno kada i nečiju smrt žele dodatno da potope, da u tom danu o tome više niko ne priča“.

 
MarketingNajnovije vesti