Kablovi pod snegom printscreen (RTS)
Srbija

Tokom snežnog nevremena prethodnih dana spaseno 17 osoba

Izvor: 
013info Uto, 14/12/2021 - 17:48Vatrogasci-spasioci su za vreme snežnog nevremena koje je prethodnih dana zadesilo Srbiju spasili 17 osoba, saopštio je Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić, a preneo MUP.

Čaušić je istakao da se situacija smiruje i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani na teritoriji čitave zemlje.

“Napomenuo bih da smo, otkako je došlo ovo snežno nevreme, imali preko 120 intervencija, 324 vatrogasca-spasioca su bila angažovana sa 127 vozila i činjenica na koju sam posebno ponosan jeste da nam niko nije stradao od građana od hladnoće. Mi smo 17 ljudi spasili i to je naša najveća nagrada", rekao je Čaušić za TV Pink.

Čaušić je naglasio da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, iako to nije u opisu njihovog posla, proteklih mesec dana u planinsko-brdskim krajevima krčili šume i sekli granje koje je padalo na strujne vodove i ugrožavalo dotok električne energije u domaćinstvima.

 „Nadležnost Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je  spasavanje ljudskih života i imovine. Posebno sam ponosan jer od ove godine zaista izuzetnu pažnju posvećujemo svim preventivnim aktivnostima, i smanjenju rizika od poplava i od požara, pa samim tim i ovaj problem smo prepoznali obilazeći opštine širom naše zemlje. Kilometre puta smo prosekli, jer obično nestaje struja kad se granje spusti na strujne vodove i onda dolazi do prekida”, rekao je on i dodao da čitav sistem mora da reaguje preventivno.

“Samo nam to daje veru da ćemo snežne padavine i nepogode u budućim periodima dočekivati spokojniji", poručio je Čaušić.

 
MarketingNajnovije vesti