Zatvor Foto: pixabay
Srbija

Treća kazna doživotnog zatvora u Srbiji: Osuđen jer je zapalio ženu

Izvor: 
Tanjug Pet, 15/04/2022 - 16:51R.B. (52) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.
 
Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena 2019. godine.
 
R.B. je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne.
On je osuđen za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje. Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.
 
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, a Apelacioni sud će doneti pravosnažnu presudu.
 
R.B. je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih teških opekotina.
 
Prema optužnici, on je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela.
 
Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok mu je bila okrenuta leđima, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio i zapalio.
 
Žena je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled toga trpela je jake bolove sve do smrti, dva dana kasnije.
 
Pored toga, R.B. se tereti i da je u junu 2020. godine, u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda.
 MarketingNajnovije vesti