Nebojša Stefanović Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Tužilaštvo će ipak saslušati Hrkalovićku i Stefanovića?

Izvor: 
021.rs/N1 Čet, 23/06/2022 - 19:37Više javno tužilaštvo objavilo je pojašnjenje u kom navodi da će Sektor unutrašnje kontrole MUP po nalogu VJT obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu građana. Prethodno je portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rekla da to tužilaštvo nije izdalo nalog da se u Sektoru unutrašnje kontrole saslušaju Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović, kako je inače navedeno u saopštenju MUP-a.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da će Sektor unutrašnje kontrole (SUK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po nalogu tog tužilaštva obaviti razgovore sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović u svojstvu građana, u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

"Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem Milenkovića", navodi se u saopštenju tužilaštva, nakon što su za N1 rekli da nisu izdali nalog za saslušanje Hrkalović i Stefanovića.

Tužilaštvo u saopštenju dodaje da su Stefanović i Hrkalović pozvani da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalović ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu tužilaštva, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodi se u saopštenju koje prenosi N1.

 Podsetimo, prvobitno je MUP saopštio da su ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole MUP-a. Kako je MUP naveo u saopštenju, oni su pozvani na razgovor "radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti". MUP je naveo i da je to učinjeno po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Međutim, ubrzo je Tužilaštvo demantovalo MUP da su izdali nalog za saslušanje Hrkalović i Stefanovića.

 
MarketingNajnovije vesti