Justicia Foto: pixabay
Srbija

Tužilaštvo: Još se proveravaju navodi Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića

Izvor: 
Tanjug Pon, 12/04/2021 - 18:16Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega, poznati glumac Branislav Lečić i dalje je u predistražnoj fazi, bez krivične prijave.

 

"Još su u toku provere navoda Danijele Štanjfeld i Branislava Lečića", rekla je portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.
 
Oni su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli. To znači da je i dalje u toku predistražni postupak i da Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štanjfeldova i dalje nema status oštećene.
 
Lečić je dao izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je negirao navode Danijele Štajnfeld, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je "prošao poligraf", iako to za istragu nema veliki značaj, jer poligraf nije dokazno sredstvo.
 
Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok krajem prošle sedmice "Nedeljnik" nije objavio ispovest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. 
 MarketingNajnovije vesti