RTS
Srbija

Tužilaštvo: Muškarac koji je uleteo u kadar RTS je neuračunljiv

Izvor: 
021.rs/Tanjug Uto, 28/06/2022 - 17:14Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja muškarca koji je uleteo u kadar RTS.

Kako navode, V.J, je 13. juna ujutru, u stanju neuračunljivosti, na Terazijama stao ispred kamere RTS-a u uključenju reporterke uživo, pa izneo uvrede na račun Republike Srbije.

Prema nalazu i mišljenju sudskog veštaka - psihijatrije, V.J. je delo izvršio u neuračunljivom stanju, usled duševne bolesti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

"Zbog toga tužilaštvo smatra da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni učini novo delo, slično ili teže krivično delo, zbog čega predlaže sudu da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, kako bi se postigla zadovoljavajuća remisija njegovog psihičkog stanja", navodi se u saopštenju.

V.J. je osumnjičen da je učinio protivpravno delo, u zakonu određeno kao krivično delo Povreda ugleda Srbije, i nalazi se u pritvoru. On je 13. juna u 6.07 sati na Terazijama, prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program "uleteo" u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.

Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući prvo dva prsta, a potom i srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkama govorio o Srbiji, nazivajući je i "fašističkom" državom. V.J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj i nema prijavljeno prebivalište ili boravište u Srbiji.

Beogradska policija istog dana je privela ovog četrdesetšestogodišnjeg muškarca.

 
MarketingNajnovije vesti