Čedomir Jovanović Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Tužilaštvo naredilo dovođenje Jovanovića; Jovanović: Poziv sam dobio pre dva sata, ovo je provokacija

Izvor: 
Nova.rs/Blic Uto, 06/04/2021 - 20:39Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je naredbu za dovođenje lidera LDP Čedomira Jovanovića za 25. jun 2021. godine pošto se do sada više puta nije odazivao na pozive tužilaštva gde je trebalo da bude saslušan u vezi sa prebijanjem iz prošle godine, kada je nasrnuo na vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar".

 

Kako prenosi Nova S, Jovanović se do sada više puta nije odazvao na pozive tužilaštva da bude saslušan i to povodom optužbe za nanošenje lake telesne povrede.
 
Uz iskaz o tome, Jovanović bi trebalo da Tužilaštvu objasni i zašto je prekršio mere izolacije i obavezni karantin pošto je izašao iz bolnice u kojoj je preležao tešku upalu pluća izazvanu koronavirusom.
 
Jovanović je 18. jula 2020. na Novom Beogradu napao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar". Incident se dogodio oko 17 časova u Ulici Milutina Milankovića broj 1, kada je lider LDP vlasniku klinike Ž. I. (41) reketom za tenis zadao više udaraca u predelu glave i tela. Jovanović je, kako su ispričali očevici, izašao iz crnog džipa i napao čoveka.
 
Kako je Jovanović uspeo da bude nedostupan policiji sve ovo vreme, nije poznato, posebno ako se uzme u obzir da je u međuvremenu gostovao na RTS, gde je govorio o životu Slobodana Miloševića povodom emitovanja serije "Porodica".
 
Jovanović: Poziv sam dobio pre dva sata, ovo je provokacija
 
Poziv za ročište sam dobio pre dva sata, pa me veoma zanima ko je izvor za tu informaciju - kaže za Blic lider LDP Čedomir Jovanović povodom vesti da je Treće osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za njegovo privođenje. 
 
"Samo neki sat nakon što sam prvi put dobio poziv, pojavljuje se ova vest. Ni do sada nisam izbegavao pozive već sam, što cela zemlja zna, prethodni put bio u bolnici", navodi Jovanović.
 
On tvrdi da je u poslednje vreme bilo više slučajeva koje tumači kao provokacije. Poziv koji je dobio datiran je na 24. jun ove godine i lider LDP će se, kako kaže, uredno odazvati.
 
"Ja sam 24 sata s policijom (obezbeđenjem MUP). I preko njih su mogli da mi uruče poziv. Kroz medije sam dobio informaciju da izbegavam suđenje. A zašto bih to radio kad sam sve postupke u tom slučaju pred Upravnim sudom dobio", pita Jovanović.
 MarketingNajnovije vesti