Foto: Pixabay
Srbija

U Beogradu sutra protest protiv izvršitelja: Stanarima preti izbacivanje iako su sve uredno platili

Izvor: 
021 Pon, 18/07/2022 - 08:53Združena akcija "Krov nad glavom" najavila je da će se njeni aktivisti sutra, 19. jula, u podne okupiti na adresi Zagrađe 2 na Mirijevu.
 
Kako su najavili, tom prilikom će izraziti "solidarnost sa žrtvama i protest protiv anticivilizacijskog Zakona o izvršenju i obezbeđenju".
 
"Porodice koje žive u zgradi na adresi Zagrađe 2 u Mirijevu su već godinama pod pretnjom izbacivanja na ulicu zbog spora između investitora, koji je gradio zgradu i drugog investitora koji je prethodno planirao izgradnju na istoj lokaciji", kažu u u ovoj inicijativi.
 
Dodaju da iako su stanari uredno platili stanove u kojima žive, ove porodice su u borbi za svoje domove takozvana "treća lica", ni krivi ni dužni za situaciju u koju su dovedene. 
 
"Na njih se sada okomila izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, godinama poznata po iživljavanju nad najslabijima (nedavno izbacivanje na ulicu 82-godišnje slikarke Dragane Milisavljević je samo poslednji u nizu nezakonitih i neljudskih postupanja izvršiteljke Dimitrijević). Pored toga što se protiv Mirjane Dimitrijević trenutno vode dva krivična postupka, ona radi punom parom dok Komora izvršitelja i Ministarstvo pravde ne reaguju", zaključuju u inicijativi.
 
Skup je u utorak u 12 časova, piše 021.rs.
 
 MarketingNajnovije vesti