Bomba u Beogradu Foto: MUP Srbije
Srbija

U Beogradu uklonjena avio-bomba iz Drugog svetskog rata VIDEO

Izvor: 
013info Ned, 25/04/2021 - 14:27Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije uspešno neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu  iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica. 

 

„Zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno je urađena i građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran“, istakao je ministar Vulin koji je obišao lice mesta. 

 

Ministar Vulin se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima koji su još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni. 

 

„Hoću da se zahvalim i gradskim službama na izuzetnoj organizaciji i saradnji, a posebno svim građanima Beograda i Čukarice koji su saslušali naređenja, sledili savete Sektora za vanredne situacije i bez ijednog incidenta omogućili da policija obavi svoj posao i ovo mesto učini bezbednim“, rekao je ministar Vulin.  

 

Ministar se Beograđanima zahvalio na poverenju koje pokazuju prema policiji, a policiji što je svakodnevno tu za svakoga od nas. 

 

„Sledeći put kada se naljutite što vas neko kazni za pojas, prekršaj prekoračenje brzine, setite se da su u policiji ovakvi ljudi i da je ona tu da vas čuva“, poručio je ministar Vulin.

 

Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije Mihajlo Marinković istakao je da je uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe prošla bez problema. 

 

„Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta, tako da je sada sve bezbedno i sigurno“, rekao je Marinković i dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.
MarketingNajnovije vesti