Doktor korona Foto: pixabay
Srbija

U bolnicama sve više zaraženih, stručnjaci poručuju treba razmišljati o novim merama

Izvor: 
RTS Pon, 26/10/2020 - 10:55

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 39.486 osoba, a zabeležena su 792 smrtna slučaja, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs .

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 694 hospitalizovana pacijenata, dok se 26 osoba nalazi na respiratorima. Prema poslednjem preseku,još tri pacijenta preminula su od kovida 19 u Srbiji, a koronavirus je registrovan kod još 614 osoba.

Iz dana u dan, sve brže raste broj pacijenata u bolnicama širom Srbije, a stručnjaci pozivaju na poštovanje protivepidemijskih mera. Najveći broj obolelih ima lakšu kliničku sliku, a kako će se virus ispoljiti i koliko ugroziti onog ko je oboleo, nema pravila.

Zabrinjava i što je mnogo onih koji nemaju simptome, pa ni ne znaju da imaju virus, a prenose ga.

Užice: Troje kritično, znatno više pacijenata u Krčagovu

U užičkoj bolnici hospitalizovano je četvoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, od kojih je troje na intenzivnoj nezi i priključeni su na respiratore, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

Raste broj obolelih od korone u Pčinjskom okrugu

Raste broj obolelih od korona virusa i u tri od sedam opština Pčinjskog okruga, Bujanovcu, Vranju i Preševu, a prvi slučajevi posle dužeg vremena pojavili su se i u Surdulici i Vladičinom Hanu.

Ivanuša: Treba razmišljati o novim merama

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je danas da treba razmišljati o novim merama protiv širenja korona virusa u Srbiji, navodeći da su cifre novoobolelih visoke i da situacija jeste ozbiljna.
MarketingNajnovije vesti