Foto: Pixabay
Srbija

U četvrtak protest "Deportujmo Rio Tinto iz Srbije"

Izvor: 
021.rs Sre, 19/01/2022 - 12:03Pokret "Kreni-promeni" saopštio je ne postoje elementarni uslovi za skupljanje potpisa za narodnu inicijativu i pozvala na protest u četvrtak pod nazivom "Deportujmo Rio Tinto iz Srbije".
 
Kako su naveli u ovoj organizaciji, do ove odluke su došli posle napada na uredno prijavljenoj konferenciji za novinare ispred Narodne skupštine, kada nije reagovalo skupštinsko obezbeđenje a policija se sklonila. 
 
"Vladi i predsedniku Srbije su predati zahtevi, ali i skoro 300.000 potpisa sa onlajn peticije, i imamo dva jasna zahteva. Prvi je ukidanje prostornog plana. Drugi je zabrana iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina", ističu iz "Kreni-promeni".
Poručili su i da odbijaju najavu predsednika o "nekakvom moratorijumu" od godinu dana.
 
"Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem. Imamo naredni korak koji ćemo objaviti na samom protestu", najavili su u Kreni-promeni.
 
Pozvali građane da im se pridruže na protestu ispred zgrade Predsedništva u četvrtak u 19 časova.
 
Aktivisti "Kreni-promeni" sprečeni su u utorak da održe konferenciju za novinare na platou ispred Skupštine nakon što je na njih verbalno i fizički nasrnula grupa ljudi koja se ispred parlamenta okuplja pod zastavom "Pokret dostojni Srbije".  MarketingNajnovije vesti