KCV Foto: KCV
Srbija

U Kliničkom centru Vojvodine 219 pacijenata obolelih od kovida, otvara se novi kovid centar

Izvor: 
013info Ned, 12/07/2020 - 11:55
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 219 pаciјеnta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19. Оd tоgа, kod 17 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

S obzirom na povećan broj pacijenata, Klinički centar Vojvodine je prinuđen da proširuje svoje kapacitete i otvara četvrti kovid centar na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju.

U KCV se hospitalizuju pacijenti sa teškim formama bolesti i sve težim opštim stanjem. Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je sa područja Grada Novog Sada, zatim slede pacijenti iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, KCV apeluje na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru. 

 
MarketingNajnovije vesti