Foto: Pixabay
Srbija

U koje zemlje EU možete da putujete sa vakcinom Sinofarm?

Izvor: 
B92 Sre, 17/11/2021 - 13:46Od 27 zemalja EU, Sinofarm priznaju sledeće zemlje:

1. Austrija

Dokaz o vakcinaciji je važeći ako je primljena druga doza vakcine i ukoliko od primanja prve doze nije prošlo više od 360 dana, a između dve doze mora da prođe najmanje 14 dana (ili da je prošlo minimum 22 dana za one vakcine za koje je predviđena samo jedna doza, pri čemu ne sme biti starija od 270 dana).

2. Hrvatska

Bitno je naglasiti da potvrda o vakcinaciji ne sme da bude starija od 365 dana, a od poslednje doze treba da prođe najmanje 14 dana.

3. Kipar

Uz potvrdu o vakcinacijneophodno je da popunite propusnicu CyprusFlightPass 48 sati pre leta - https://cyprusflightpass.gov.cy/ koja turistima služi za nesmetano kretanje na Kipru 7 dana, nakon čega se na svaka tri dana rade PCR/Rapid test ukoliko niste vakcinisani.

4. Estonija

5. Finska

Druga doza mora da bude primljena najmanje dve nedelje pre putovanja

6. Francuska

Državljani Srbije mogu da uđu u Srbiju ukoliko su primili dve doze Sinofarm vakcine, nakon čega su primili treću, buster dozu neke od MRNa vakcina (Fajzer ili Modernu).

Oni koji su primili samo jednu dozu Sinofarma, moraju da prime još dve doze vakcina mRNa da bi uz potvrdu o vakcinaciji mogli da uđu u ovu zemlju

7. Grčka

Što se tiče potvrde o vakcinaciji, od poslednje doze treba da prođe najmanje 14 dana pri dolasku u Grčku, a uz potvrdu je neophodno da popunite elektronski obrazac prijave Passenger Location Form, preko sajta https://travel.gov.gr/#/ najmanje 24 časa u Grčku

8. Irska

9. Holandija

10. Rumunija

Potrebno je da prođe 10 dana od kompletne vakcinacije

11. Slovačka

12. Slovenija

Bitno je napomenuti da od primanja kineske vakcine treba da prođe najmanje 14 dana da biste mogli da uđete u Sloveniju

13. Španija

Potrebno je da prođe minimum 14 dana od druge doze vakcine

14. Danska

Od zemalja EU, kinesku vakcinu Sinofarm priznaju i Švedska i Mađarska.

Međutim, državljanima Republike Srbije nije trenutno dozvoljen ulaz u Švedsku, dok nam za Mađarsku nisu potrebni nikakve potvrde i možemo da uđemo bez ikakvih ograničenja.
MarketingNajnovije vesti