Radnici Foto: needpix
Srbija

U Srbiji oko 7.000 zaposlenih više nego pre korona krize

Izvor: 
Tanjug/RTS Čet, 04/06/2020 - 09:05


U Srbiji je, prema podacima Poreske uprave i Republičkog zavoda za statistiku, od kraja februara do 15. maja, broj zaposlenih porastao za skoro 7.000, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Mali je za RTS rekao da je, prema zvaničnim podacima, 15. maja ukupan broj zaposlenih u Srbiji, za koje se plaćaju porezi i doprinosi na zarade, iznosio 2.196.372, što je za 6.988 više nego 27. februara, dve-tri nedelje pre vanrednog stanja i epidemije korona virusa.

"Imamo skoro 7.000 više zaposlenih i prijavljenih ljudi nego pre korona krize. To znači da smo dobro osmislili mere i uspeli smo da sačuvamo radna mesta", rekao je Mali i dodao da mnogi iznose razne podatke, ali da je to zvanična statistika.

Ministar finansija je najavio u narednih nekoliko dana nove mere usmerene ka dodatnom zapošljavanju.

"U narednih par dana očekujte lep, dobar, sveobuhvatan podsticajan program za novo zapošljavanje", rekao je Mali.

Razmatra se oko 20 različitih mera, među kojima su umanjenje poreza i doprinosa na zarade za nove zaposlene, stimulacije u novcu za podstrek preduzećima da zaposle nove radnike...

"Cilj nam je, posto smo sačuvali radna mesta, još agresivnije krenemo u novo zapošljavanje, kako bismo i životni standard građani podigli još više", rekao je Mali.
MarketingNajnovije vesti