Vakcina Foto: pixnio
Srbija

U Srbiju stiže dva miliona doza ruske vakcine

Izvor: 
FoNet Sre, 06/01/2021 - 13:37Ruski fond za direktne investicije i Vlada Srbije dogovorili su se o isporuci dva miliona doza vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V", objavio je danas Sputnjik pozivajući se na saopštenje objavljeno na zvaničnom tviter nalogu otvorenom za informacije o vakcini.
 
"Ruski fond za direktne investicije i Vlada Srbije objavljuju o postizanju sporazuma o isporuci zemlji dva miliona doza vakcine Sputnjik V, prve u svetu registrovane vakcine protiv virusa korona. Vakcinacija stanovništva protiv virusa korona vakcinom Sputnjik V u Srbiji počela je danas", navodi se u saopštenju.
 
Prva količina vakcine isporučena je u Srbiju 30. decembra 2020. godine, a ona je odobrena bez dodatnih kliničkih ispitivanja u zemlji.
 
Dogovor između Ruskog fonda i Vlade Srbije omogućiće da se vakciniše milion ljudi, jer se vakcina sastoji od dve doze.
 
"Isporuke vakcine Sputnjik V omogućiće Srbiji da diverzifikuje svoj portfelj vakcina protiv virusa korona. Vakcinu za isporuke Srbiji proizvodiće međunarodni partneri Ruskog fonda u Indiji, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama", ističe se u saopštenjuMarketingNajnovije vesti