Foto: Pixabay
Srbija

U toku je prijavljivanje za program „Moja prva plata”

Izvor: 
013info Pon, 11/10/2021 - 14:30Nacionalna služba za zapošljavanje, na osnovu Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, raspisala je Javni poziv za realizaciju ovog programa 20. avgusta 2021. godine. Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs) i sajtu Moja prva plata (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou, i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.

Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju  radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca,  u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Prijavljivanje je počelo 01.10.2021. i trajaće do 31.10.2021. godine i moguće je isključivo preko sajta   www.mojaprvaplata.gov.rs.

Molimo sve zainteresovane mlade da svoju zainteresovanost za učešće iskažu i Ministarstvu omladine i sporta na mejl [email protected] do 17. 10. kako bi im bili dostavljeni dodatni materijali o programu i aktivnostima koje se sprovode dok traje prijavljivanje, navodi se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti