Kamioni Foto: pixabay
Srbija

U vanrednom stanju u Srbiju ušlo 58.000 teretnjaka

Izvor: 
Tanjug Uto, 07/04/2020 - 12:01


Od proglašenja vanrednog stanja do jutros, na teritoriju Srbije ušlo je 58.000 velikih teretnjaka i kamiona, od čega je pola bilo za snabdevanje naše zemlje, rekla je danas gostujući na TV Prva ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Dodala je da je pitanje snabdevanja u vreme epidemije osnovno ljudsko pitanje i ocenila da je transport postao stub diplomatije.

"Zahvaljujući transportu koji funkcioniše, obezbedili smo uredno snabdevanje, vratili naše ljude u zemlju, a strane državljane prevezli u njihove države i zbog toga dobili pohvale svih, jer, bez obzira na sve, život ne sme da stane“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da je od ukidanja redovnog saobraćaja prevezeno je 7.700 putnika, od toga je 4.500 državljana Srbije vraćeno u zemlju.

Mihajlovićeva je rekla da su tri glavna zadatka očuvanje najvećih gradilišta, obezbeđivanje snabdevanje građana i omogućavanje povratka ljudi u Srbiju i dolazak humanitarne pomoći.

Podsetila je da je Vlada Srbije prva donela odluku da međunarodni transport ne sme stati i da je u stalnoj komunikaciji s ministrima iz regiona kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje saobraćaja.

"Doneli smo odluku o ukidanju policijskih konvoja za kamione, kako bismo rasteretili MUP, ali i ubrzali protok robe i snabdevanje Srbije i svih zemalja u okruženju”, rekla je ministarka i dodala da se svi maksimalno trude da transport bude brži.
MarketingNajnovije vesti